друкувати


Кинути палити за допомогою… SMS

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-12 05:10:06
Текстові повідомлення допомагають деяким курцям відмовитися від шкідливої звички або просто служити "хорошим нагадуємо" про прямуванні до наміченої мети, говориться в міжнародному дослідженні.

Огляд чотирьох експертиз, проведених в Новій Зеландії, Великобританії та Норвегії, показав, що програми, які допомагають людям подолати залежність від сигарет, включаючи спеціальні ради, що передаються шляхом текстових повідомлень, подвоюють шанси людей кинути палити. Причому зробити це можна навіть за один рік.

У ході дослідження, проведеного серед 2600 курців, була використана методика передачі текстових повідомлень, що містять щоденні ради по боротьбі з курінням, а також відповіді на питання людей, що намагаються перемогти залежність. При цьому основними способами передачі повідомлень були SMS і короткі електронні листи.

Одним з таких сервісів була новозеландська програма Txt2Quit, яку фінансують влади країни. Вона автоматично висилає користувачам щодня два або три SMS-повідомлення, а в кінці курсу передплатник отримує останнє послання, з якого випливає, що "день відмови" від сигарет настав.

Дослідження показало, що одна третина з тих людей, хто користувався програмою перший рік, змогли після "дня відмови" не палити чотири тижні. І це тільки початок, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі