друкувати


СНІД: Виховні бесіди не врятують

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-09 04:15:47
Вчора на Прикарпатті педагоги, представники влади, медики та священики говорили про страшну хворобу, що вражає людство, про СНІД.

На Івано-Франківщині щомісяця з’являється 8-9 ВІЛ інфікованих. Від початку року у центрі СНІДу взяли на облік 80 людей. Сьогодні на диспансерному спостереженні близько 500 мешканців області. Найбільше у Верховинському та Долинському районах. Хоча це менше, аніж минулого року, прогнози невтішні.

Медики констатують, що колись ВІЛ-інфіковані були люди середнього віку, то зараз хворіє молодь. Змінився також не тільки вік інфікованих, але й способи передачі. Якщо колись хворіли в більшості наркомани, то тепер зросла кількість передачі СНІДу статевим шляхом.

Отож треба бити на сполох і педагогам, адже сьогодні діти зараз розпочинають статеве життя в 13-15 років. Проте вчителі кажуть, що працювати на протидію поширенню недуги непросто. Адже замість виховних бесід про чистоту та цнотливість, пропонується інформація про те… як правильно надягати презервативи (!!!). Наразі у школах зараз виховну роботу з дітьми проводять психологи, заступники директорів з виховної роботи та класні керівники. Допомагають вчителям священики та представники різних громадських організацій, які проводять відповідні профілактичні бесіди.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі