друкувати


Поспішайте до кобацької Богородиці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-09 03:16:45
75 років тому в Кобаках з’явилась Божа Матір.

Це було 11 жовтня 1934 року. Божу Матір, яка в супроводі двох ангелів наближалась з небес до урочища Дубини на околиці Кобак, бачив Микола Букатчук. На тім місці, де ступила Пречиста, він установив хрест. Коли згодом активісти радянської влади його знесли, то очевидець події позначив на корі дубочка хрест. Завдяки цьому і збереглося точне місце, де ступила Богородиця. Нині тут створено духовно-екологічний центр "Здвижин", зведено Божий храм та відкрито Хресну дорогу.

Як повідомили в оргкомітеті святкування, з приводу відзначення ювілею з’явлення Божої Матері в Кобаках, у косівській райдержадміністрації проведено ряд нарад за участю представників РДА та служб району, духовенства, Товариства "Гуцульщина", ради духовно-екологічного центру "Здвижин", Кобаківського сільського голови. Крім визначення обсягу підготовчих робіт, вирішено провести у ДЕЦ "Здвижин":

10 жовтня об 11-13 год. — молебень до Божої Матері, районне свято духовної пісні за участю церковних хорів, вокальних ансамблів та окремих виконавців; хресний хід "Воскресла Україна".

11 жовтня відбудеться проща до місця з’явлення Пречистої, об 11 год. — врочиста Літургія.

Обговорити на форумі