друкувати


ЄЦ не підтримує кандидатуру Порошенка на посаду керівника МЗС

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 05:38:49
Народні депутати України від Єдиного Центру не підтримають кандидатуру Петра Порошенка на посаду міністра закордонних справ. Про це сьогодні заявив Голова партії, народний депутат Ігор Кріль.

За його словами, подання цієї кандидатури є очевидним доказом того, що Президент не позбувся родинних, "кумівських" підходів у кадрових питаннях. "Вкотре Глава держави пропонує на надзвичайно складний і відповідальний напрямок державної роботи людину, яка не має належних фахових вмінь для ефективного виконання покладених обов’язків, зате має близькі взаємини з Віктором Ющенком. Ще раз особисте взяло гору над професійним, державницьким", повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Голова Єдиного Центру вбачає у висуненні кандидатури П.Порошенка виразні ознаки політичної корупції. У такий спосіб Президент намагається обміняти посаду керівника зовнішньополітичного відомства на набір зустрічних поступок від окремих фракцій, у тому числі і НУ-НС. "Знову у парламент вноситься торгашество, коли міністром призначають не за фахом, а за політичним бартером. Єдиний Центр не братиме участі у цьому розміні".

І.Кріль вважає, що для вирішення серйозних проблем і прорахунків в українській зовнішній політиці посаду міністра закордонних справ має обійняти кадровий дипломат із багаторічним досвідом реальної роботи у цій сфері. "Маючи серйозні прогалини у взаєминах із Європою, Росією, США, Україна не може дозволити собі таку розкіш, як міністр за особистими уподобаннями Президента. Це наша принципова позиція", - підкреслив Голова Єдиного Центру.

Обговорити на форумі