друкувати


Forbes: Найпоширеніші помилки шукачів при пошуку роботи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 04:18:16
Американське видання "Forbes" опублікувало результати опитування щодо найбільш популярних помилок здобувачів при пошуку роботи. У ході даного дослідження було опитано 500 рекрутерів.

Згідно з даними опитування, здобувачі часто погано підготовлені до співбесіди, неправильно складають резюме або ведуть себе під час співбесіди оточення, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Найбільші помилки шукачів при пошуку роботи

1. Неналежна підготовка до співбесіди. Так, 44,2% рекрутерів відзначили, що здобувачі часто не володіють достатньою кількістю інформації про компанію, в яку хочуть працевлаштуватися. Також вони нерідко слабо представляють коло своїх обов'язків.

2. Низький рівень складеного резюме. 43,2% респондентів вказали на те, що кандидати приносять "слабкі" резюме. Наприклад, деякі можуть просто перерахувати свої попередні місця роботи замість того, щоб належним чином описати свій трудовий шлях.

3. Стан відчаю. Серед опитаних 43,2% заявили, що здобувачі під час співбесіди були охоплені розпачем, вони були готові на все заради працевлаштування. Такі люди занадто багато говорять під час інтерв'ю з роботодавцем, як ніби це їх останній шанс "продати" себе, - розповідають експерти.

4. Надмірна агресивність. На думку 35,2% кадровиків, основною помилкою здобувачів є агресивна поведінка. Наприклад, вважається розумним, коли кандидати дзвонять рекрутеру і запитують про результати проведеного співбесіди, але робити це незліченну кількість разів протягом одного дня просто неприпустимо.

5. Небажання змінити місце проживання заради працевлаштування. 30,6% опитаних відзначають, що більшість претендентів не готові до переїздів заради роботи. Таку позицію рекрутери вважають дуже нерозумною в нинішніх економічних умовах.

6. Відсутність контактів. Часто кандидати забувають вказувати в резюме свої контакти, - говорять 30,4% респондентів.

7. Занижені зарплатні очікування. Зараз шукачі досить часто погоджуються на зарплату нижче свого рівня, - вказують 28% кадровиків.

8. Також однією з помилок здобувачів, на думку експертів, є не цілеспрямовано пошук роботи.

Обговорити на форумі