друкувати


"Вона" працює. Такий хрест уряду – і треба вміти його нести

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 02:45:21
Лідер Громадської ініціативи "ФРОНТ ЗМІН" Арсеній Яценюк вважає, що Кабінет Міністрів має забезпечити підвищення соціальних стандартів українців, адже в цьому полягає завдання уряду.

Так він у середу, 7 жовтня, в ефірі радіо "Луцьк" прокоментував реакцію прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на ухвалення в першому читанні закону про підвищення соціальних стандартів, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

"А який є вихід для того, щоб люди взагалі не повмирали з голоду? Пенсії – 640 гривень. На таку пенсію не те що не виживеш – померти не можна. Рівень середньої зарплати постійно падає через інфляцію. А якщо порахувати середні зарплатні відносно курсу долара, то вони взагалі вдвічі впали. Що в такому випадку треба робити? Ми зобов’язані підвищувати соціальні стандарти, як би це не було важко. Для цього, власне кажучи, уряд і працює, "Вона" працює. Такий хрест уряду – і треба вміти його нести, а не розповідати про те, що це "атомна бомба", – підкреслив політик.

"Атомна бомба" – брехати українцям. Це та бомба, яка накрила всю країну. Складається таке враження, як у старі радянські часи, коли по телебаченню уряд виступав. Коли "Її" послухати – то ми вже майже перегнали Сполучені Штати. Але коли дивишся у свою кишеню, на ціни в магазині, то розумієш, що уряд і люди живуть у різних вимірах і ці виміри навіть не паралельні", – сказав Арсеній Яценюк.

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" переконаний, що вирішувати питання підняття рівня життя людей необхідно. І гроші на ці цілі в бюджеті є, вважає він. Арсеній Яценюк заявив, що для цього треба припинити "грабувати бюджет, грабувати країну". "Не наймати за десятки мільйонів доларів співаків, за десятки мільйонів доларів купувати білборди, за сотні мільйонів доларів – пропагандистські програми на телебаченні. Як ви думаєте, звідки ці гроші беруться? Звідкіля мільярди гривень, які йдуть на виборчу кампанію? Думаєте, з власної кишені витягнули? Витягнули. Тільки з вашої кишені", – підкреслив політик.

"Тому, перше: хай перестануть грабувати країну. Друге: хай виконують те, для чого їх туди поставили. А їх поставили саме для того, щоб люди мали за що жити", – підсумував Арсеній Яценюк.

Обговорити на форумі