друкувати


Як змусити дитину сісти за стіл

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 02:36:35
"Сиди спокійно!", "Не крутися!", "Повернися і їж!", "Не розмахуй ложкою!" - Напевно всім батькам знайомі ці та подібні зауваження, якими доводиться оперувати, намагаючись заспокоїти непосидючого малюка під час обіду.

Причому особливо актуальною ця проблема стає у громадських закладах - кафе, ресторанах, буфетах розважальних центрів, або ж у гостях. Думаю, дизайнер на ім'я Peter Dalton, автор проекту Foodle, знайомий з цією проблемою не з чуток, повідомляє novate.ru.

У дітей спостерігається надлишок енергії, яку потрібно кудись витрачати. Саме тому, а не зі шкідливості та примхливості, малюки постійно пориваються кудись бігти, десь стрибати, голосно розмовляти, сміятися і вертітися. Та варто їх чимось зацікавити, привернути увагу грою або іграшкою, як бажання гратися тут же змінюється цікавістю. Peter Dalton пропонує зайняти дитину малюванням, але не звичайними фломастерами чи олівцями, а ... столовими приборами.

Дитячі ложки, виделки, ножі, з яких, власне, і складається набір Foodle, відрізняються від звичайних столових приладів не тільки розмірами. Там, де належить бути ручці, розташований лише отвір для неї, а замість ручки дизайнер пропонує використовувати кольорові олівці, які входять в набір окремим елементом.

І поки сімейство чекає наступної зміни блюд, дитина не буде бігати по залу ресторану чи приставати до інших гостей, - вона може малювати не виходячи з-за столу прямо на серветках-підставках під посуд. Серветки, до речі, зроблені зі щільного паперу і теж входять в набір Foodle.

Не знаю, наскільки дизайнер має рацію в тому, що дитину можна зацікавити цією розвагою, але виглядає все це справді цікаво.

Обговорити на форумі