друкувати


Ноутбук трубочкою (фото, відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 02:09:24
Фахівці дизайнерської компанії Orkin Design пропонують значно зменшити габарити ноутбуків в неробочому стані. Вони запропонували концепцію ролбука, тобто ноутбука, що вміє згортається в трубочку.

Ще років сім тому ноутбуки вражали нас своїми невеликими, у порівнянні зі звичайними настільними комп'ютерами, розмірами і вагою. Те, що ти міг взяти з собою в дорогу справжній комп'ютер, просто вражало уяву. На даний час вже й ноутбуки здаються досить габаритними і важкими пристроями. Це одна з причин, через які нетбуки завоювали таку популярність, повідомляє novate.ru.

Але великий мінус нетбуків полягає в маленьких розмірах їх екранів і обмежених можливостях. І Orkin Design запропонував поєднати невеликі розміри, великий екран і нормальну функціональність.

Щоправда, невеликі розміри ролбуки будуть мати тільки в згорнутому стані, тобто при транспортуванні. У цьому випадку комп'ютер розмірами буде навіть менший, ніж килимок для занять йогою і пілатесом.

Головна ідея цього комп'ютера полягає в тому, що його можна буде скрутити в трубочку. Але це тільки у вимкненому режимі. У робочому ж режимі він буде мати два стани. По-перше, він може бути звичайним ноутбуком, правда, із сенсорною клавіатурою. По-друге, він може бути планшетним комп'ютером. Тоді монітор і колишня клавіатура стають єдиним екраном, керованим за допомогою стилуса. У цьому ж стані його можна буде за допомогою спеціальної підставки встановити вертикально. Тоді він стане ще й мультимедійним центром.



Обговорити на форумі