друкувати


Прогноз СБ: 60 мільйонів безробітних до кінця року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-07 05:25:04
Понад 59 млн осіб втратять роботу в нинішньому році. Про це на відкритті осінньої сесії Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ) заявив президент ВБ Роберт Зеллік.

"У результаті світової фінансової кризи в поточному році понад 59 млн осіб втратять роботу. А в малорозвинених регіонах Африки через спровоковану кризою відсутність належного відходу і продуктів харчування можуть померти від 30 тис. до 50 тис. дітей", - сказав Р.Зеллік.

За його словами, "основи поточної кризи лежать у минулому", а нинішня міжнародна економіка "ґрунтується на системі Бреттон-Вудса, якій вже 65 років". "Ця система почала мінятися. Потрібно винести урок із криз минулих років. Колишній лад відійшов. Тепер, не гаючи часу, ми можемо ввести нові інститути, які забезпечать відповідальне оновлення і нормальне зростання (економіки)", - вказав Р.Зеллік.

Він відзначив, що СБ після свого реформування зможе відігравати передову роль у боротьбі з проблемами, що провокують кризи у фінансовій сфері й економічному розвитку, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі