друкувати


Як відрізнити свинячий грип від простого

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-06 05:30:09
Незабаром турагентів можуть зобов'язати при продажы турів видавати туристам пам'ятку, яка була підготовлена у зв'язку з поширенням вірусу грипу А (H1N1) на основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Основні симптоми грипу А/H1N1 – які раптово з'явилися:

- висока температура,
- кашель,
- задишка, утруднене дихання.

Також може спостерігатися:

- головний біль,
- слабкість і втома,
- біль у горлі,
- біль у м'язах,
- лихоманка,
- нежить,
- втрата апетиту.

При належному лікуванні поліпшення, як правило, настає вже через тиждень.

Хоча дослідження вірусу ще тривають, лікарі радять бути особливо уважними людям з хронічними захворюваннями дихальних шляхів, серця, нирок, печінки, невралгії, цукровим діабетом.

Грип А (H1N1), як і звичайний, передається повітряно-крапельним шляхом. Інфекція може передаватися через рукостискання, а також при зіткненні з будь-якою поверхнею, на яку потрапили мікроби: клавіатурою, вимикачами, книгами і т.д.

Запобіжні заходи:

- намагатися не торкатися обличчя брудними руками;
- регулярно і ретельно мити руки з милом або протирати їх містячим спирт засобом;
- уникати тісних контактів з людьми, у яких ви помітили симптоми;
- по можливості, скоротити час перебування в місцях скупчення людей;
- регулярно провітрювати квартиру або офіс;

Що можна сказати про використання масок? Що рекомендує ВООЗ?

Якщо ви не хворі, немає необхідності надягати маску.

Якщо ви доглядаєте за хворою людиною, ви можете надягати маску при близьких контактах з нею. Після таких контактів необхідно негайно викинути маску і потім ретельно вимити руки.

Пам'ятайте, неправильне використання масок збільшує ризик поширення інфекції.

Що робити при підозрі на грип А (H1N1)? За будь-яких симптомів простудних захворювань слід негайно звернутися до лікаря, гіда або до будь-якого представника туристичної компанії, який зможе зв'язатися з медичними працівниками або зателефонувати за номером, вказаним у медичному страховому полісі.

Увага! Самостійно ви не зможете відрізнити сезонний грип від грипу A (H1N1). Тільки лікар і місцеві органи охорони здоров'я можуть підтвердити випадок захворювання на грип A (H1N1).

Але, якщо ви відчуваєте нездужання, у вас висока температура, кашель і / або болі в горлі, до звернення до лікаря ви можете вжити таких заходів:

- Відпочивайте і пийте багато рідини.
- При кашлі та чханні прикривайте рот і ніс одноразовими носовичками, після чого позбавляйтеся від них належним чином. Негайно мийте руки водою з милом або протирайте їх спиртовмісної рідиною для рук.
- Повідомте родині та друзям про вашу хвороби і намагайтеся уникати контактів з ким-небудь.

Чи слід приймати противірусні препарати на випадок, якщо заражу на новий вірус грипу?

Ні. Противірусні препарати, такі як озельтамівір або занамівір, необхідно приймати, тільки якщо це рекомендовано вашим лікарем. Не слід купувати препарати для попередження або лікування нового грипу без припису лікаря, а також слід бути обережним при купівлі противірусних препаратів через мережу Інтернет.

Важливо! До поїздки або відразу після прибуття в країну призначення виправте номер екстреного зв'язку, повідомляє Menslife.

Обговорити на форумі