друкувати


Івано-Франківська область на Visit Ukraine 2009

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-06 12:48:56
Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації представило туристичний потенціал Івано-Франківської області на другій національній виставці-форумі українського туристичного продукту Visit Ukraine 2009, яка відбулася з 30 вересня по 2 жовтня 2009 року у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" у м.Києві.

Організаторами виступили Рада з питань туризму та курортів і компанія "Євроіндекс". Цей виставковий проект започатковано у 2008 році з метою створення найбільш сприятливих можливостей для комплексної презентації всього спектру українського туризму та курортів, повідомляє головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА.

Під час проведення вищезгаданого заходу було продемонстровано туристичні можливості області, насамперед відпочинок в Карпатах та пропозиції суб’єктів туристичної діяльності на зимовий період 2009-2010 років.

Вперше в Україні професійна туристична виставка орієнтована виключно на презентацію внутрішнього туристичного потенціалу. Такі заходи вже давно увійшли в практику в країнах, де в’їзний туризм є одним з пріоритетних напрямків економіки. Для України з її багатими природно-рекреаційними ресурсами, розмаїттям історико-культурних пам’яток, вдалим географічним розташуванням, сприятливим кліматом ця галузь має усі шанси стати потужною індустрією, джерелом значних і стабільних надходжень до національного бюджету, інструментом сталого розвитку суміжних галузей та регіонів відвідання, створення додаткових робочих місць, а також покращення іміджу країни та її інтеграції до світової спільноти.

Майданчиком для живого спілкування та обговорення нагальних професійних проблем були заходи ділової виставкової програми:

30 вересня:
- конференція "Маркетинг міст. Досвід та ефективні інструменти перетворення міста на туристичний осередок регіону";
- семінар-практикум для спеціалістів туристично-інформаційних центрів.

02 жовтня:
- конференція "BarCamp. Екологічний туризм", співорганізатором якої став центр соціальних та ділових ініціатив проект "ВелоКраїна" (м.Яремче).

Об’єднавши можливості наочної презентації туристичного потенціалу України та професійного обговорення актуальних для розвитку галузі питань, Visit Ukraine, безумовно, стало вагомою подією для вітчизняної туристичної індустрії.

Обговорити на форумі