друкувати


Івано-Франківськ: "Дивосвіт" дарує надію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-06 10:57:00
Вчора в Івано-Франківську відбулось урочисте відкриття оновленого центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Дивосвіт".

На свято були запрошені батьки та педагоги. Також в рамках відкриття оновленого центру відбулось освячення самого приміщення центру та транспортного засобу, що пристосований для перевезення інвалідів та людей з функціональними обмеженнями. До речі, 10 серпня 2009 р. товариство "Кнорр-Бремзе Глобаль Каре" доправило в Україну гуманітарну технічну допомогу для "Івано-Франківського міського центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Дивосвіт". Це мікроавтобус марки "Форд".

За словами директорки івано-франківського міського центру соціально-психологічної реабілітації "Дивосвіт" Оксани Вінтоняк, заклад працює уже другий рік. Наразі тут навчається 28 дітей віком від 18 до 35 років. Звісно, що вік різноманітний, але відрадно те, що ці молоді люди не сидять у чотирьох стінах. У "Дивосвіті" люди з особливими потребами мають можливість розвивати свої навички під час занять у гуртках та на кулінарних і мистецьких курсах. Працює з ними і психолог.

А в найближчому майбутньому у "Дивосвіті" буде відкрито Центр денного перебування, який зможе задовольняти потреби 50 інвалідів віком від 7 до 35 років. Вони будуть забезпечені одноразовим харчуванням. А в перспективі, як стверджує пані Вінтоняк, працівники центру планують забезпечити для виняткових випадків можливість цілодобового перебування інвалідів під наглядом соціальних працівників.

Згодом "Дивосвіт" також планує перехід на трирівневу модель: спілкування груп взаємодопомоги, групи набуття соціально-педагогічних та трудових навиків, а також групи самореалізації.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі