друкувати


Коломия: "Вчителько моя, зоре світова..." (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-03 01:27:06
Ця пісня лунала в залі драматичного театру ім. Івана Озаркевича для всіх вчителів міста Коломия. Адже перша неділя прекрасного осіннього жовтня вшановує всіх тих, хто дає дорогу в країну Знань.

Святковий концерт зібрав повний зал вчителів, а привітали своїх наставників чудовими виступами дитячі колективи. На святі були присутні представники місцевої влади, а зокрема, мер міста Юрій Овчаренко, секретар міскради Ігор Граділь та заступник міського голови Володимир Тарновецький.

Юрій Іванович виголосив вітальну промову зі сцени, в якій зазначив, що сьогодні освіта в Коломиї знаходиться на високому рівні і це все завдяки невтомній праці кожного вчителя. На такій оптимістичній ноті мер міста вручив грамоти міського голови деяким педагогам. Крім цих грамот, були також нагороджені вчителі і грамотами управління освіти. Відзначено було найталановитіших та найсумлінніших вчителів, а таких дуже і дуже є багато.

Кожна школа та дошкільний навчальний заклад отримали відзнаки. Вручала їх Марія Грицан, начальк управління освіти Коломийської міської ради. "Хочу, щоб ви всі були здорові, щоб всім вистачало величі духу, тієї сили, тієї творчої наснаги для того, щоб ми ростили молоде наше покоління, - побажала колегам Марія Грицан. – Ви кожного дня приходите в школу, сієте мудре в серцях і душах наших дітей. Ви запалюєте факел і згораєте самі, залишаючи завжди свою частинку серця в дітях. Ніхто із вас не рахується з часом і з тим, що не може приділити належної уваги своїм дітям, даруючи час іншим..."

Під час концерту було покладено квіти вчителями до пам’ятників Т. Г. Шевченка та С. Бандери. Це вияв тієї глибокої шани до складної історії, яка спіткала наш народ. Герої нашого народу виборювали право для нас жити у вільній державі та мати право на світле майбутнє.

Минають роки, а наші вчителі все чекають дітвору у класах та допомагають їм пізнати всі істини та цінності людські. Для ветеранів педагогічної праці вдячні учні виконали танок молодості – танго. І наче, знаменуючи зв’язок поколінь, опісля вийшли на сцену молоді педагаги, які вперше цьогоріч святкують День вчителя. Кожному з них від управління освіти було вручено пам’ятку, в якій ще раз і ще раз нагадувалося про ту важливу місію, яка чекає кожного на творчій стежині.

"Скажу вам по правді, що трохи заздрю вам, бо ви на початку своєї педагогічної діяльності, а я, на жаль, вже на фініші, – звернулася до юних колег старенька вчителька. – Якщо ви вибрали цю професію за велінням серця і душі, то весь шлях буде прикрасним і промайне надзвичайно швидко." Й інші настанови пролунали, які в майбутньому знадобляться при зіткненні з буденністю. В свою чергу від нового покоління вчителів прозвучала урочиста обіцянка бути гідною зміною та гордо нести звання Вчитель.

Стільки існує відзнак для вчителів, але найголовнішою звісно є Улюблений вчитель! Ведучі побажали всім присутнім вчителям удостоїтися такого високого звання.





Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі