друкувати


Освітяни відзначають професійне свято

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-03 11:01:25
У розмаїтті осені Україна відзначає День працівників освіти – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен з нас згадує свого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, був старшим другом і порадником, кому ми зобов'язані своїми життєвими і професійними перемогами.

Безперечно, що і влада і громадськість усвідомлюють значимість ролі вчителя, перейшовши від обіцянок до конкретних справ, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Професія педагога залишається однією з найблагородніших, а вчитель завжди є авторитетом як для учнів, так і для їх батьків. Незаперечним є твердження про те, що від роботи працівників освіти залежить майбутнє держави адже професіоналізм, мудрість та терпимість педагогів закладають фундамент особистості молодого покоління, яке розбудовуватиме Українську державу завтра і навряд чи знайдуться у світі професії, які могли б зрівнятися з вашою за гуманізмом, устремлінням у майбутнє, за силою впливу на людину, її становлення і розвиток, формування внутрішнього світу. Саме школа, освіта відкривають перед нами планету знань, дають перші незабутні уроки добра, чесності та справедливості, любові до Батьківщини. І кожен з нас, хоч яким шляхом він пішов у житті і чого на ньому досяг, неодмінно ставить у ряд найближчих і найдорожчих людей Учителя – професіонала справді з великої літери, мудрого, чуйного й уважного, несхитно і до останку відданого своїй справі.

Вчора, 1 жовтня, в Народному домі м.Коломиї відбулися святкові урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Освітян вітали заступник голови Коломийської райдержадміністрації Мирослав Мацьків, начальник відділу освіти райдержадміністрації Іван Терлецький. Кращим працівникам освіти вручено грамоти голови райдержадміністрації та районної ради.

Сьогодні, 02 жовтня, відзначають свято у школах району.

Обговорити на форумі