друкувати


Українські військові медики - африканцям про хвороби

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-03 09:59:44
У столиці Ліберії місті Монровія на базі йорданського військового шпиталю відбулася медична конференція для представників медичних підрозділів миротворчих контингентів сил Місії ООН у цій країні.

Конференцію було присвячено актуальним питанням організації медичного забезпечення підрозділів місії ООН у Ліберії та деяких нових аспектів лікування тропічних хвороб. У роботі конференції взяли участь представники медичних підрозділів усіх миротворчих контингентів сил Місії ООН у Ліберії. Медичний підрозділ 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії представляли полковник медичної служби Анатолій Андрущак, майор медичної служби Андрії Байцуренко та капітан медичної служби Анатолій Іващенко, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Відкриваючи роботу конференції, Командувач сил Місії ООН у Ліберії бангладеський генерал-лейтенант Алама Абу Таиб Мухаммад Захирула привітав учасників медичного форуму та заслухав звіти щодо стану захворюваності в підрозділах контингентів Місії ООН. При цьому головну увагу було звернуто на проблеми лікування місцевих форм малярії, жовтої лихоманки, лихоманки Ласса та інших видів захворювань.

А представник медичного департаменту Уряду Ліберії пан Сарул Махоба висловив слова вдячності медикам всіх миротворчих контингентів Місії ООН за допомогу та дієву співпрацю у галузі діагностики, лікування і профілактики захворювань серед місцевого населення та надання гуманітарної допомоги. Також перед учасниками конференції виступили медичні фахівці йорданського військового шпиталю, українського, індійського, філіппінського, китайського та пакистанського миротворчих контингентів.

Зокрема, українські військові лікарі детально ознайомили своїх колег з інших миротворчих контингентів з методами профілактики тропічних хвороб серед військовослужбовців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, що дозволили знизити рівень захворюваності українських миротворців до мінімуму, а також поділилися своїм досвідом лікування різних форм тропічних хвороб. На завершення конференції начальник медичної служби сил Місії ООН у Ліберії полковник Аустін Огби вручив групі представників медичного персоналу континентів сил Місії ООН сертифікати.

Від українського миротворчого контингенту сертифікат отримав ординатор медичного пункту 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії майор медичної служби Андрій Байцуренко, який, до речі, має за своїми плечима великий досвід надання медичної допомоги в інших "гарячих" точках планети, зокрема, Іраку. - Мені дуже приємно, що Командування сил Місії ООН так високо оцінило роботу українських медиків. Ми докладемо усіх зусиль, аби і в подальшому авторитет українського медичного миротворчого персоналу у Ліберії був незаперечний, - зазначив майор медичної служби Андрій Байцуренко.

Наступна медична конференція представників медичних підрозділів усіх миротворчих контингентів сил Місії ООН у Ліберії, на яку українські військові медики вже отримали запрошення, відбудеться на базі бангладеського миротворчого контингенту.

Автор: Григорій ДОСИН, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі