друкувати


У Києві з'являться мототаксі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-01 05:58:54
До Києва повернулися пробки - в останні дні в заторах, особливо вранці, стоїть півміста. Щоправда, деякі кияни примудряються на пробках заробляти. Наприклад, одна з фірм таксі нині надає нові послуги - мототаксі.

"Поки у нас тільки один мотоцикл - Honda. Влітку користується попитом, навіть думаємо закупити ще кілька штук", - розповів диспетчер служби таксі. Правда, мототаксі, яке, як свідчить реклама, не боїться заторів, - задоволення не з дешевих. Подача коштує 60 гривень, потім - 4 гривні за кілометр. У підсумку шлях, наприклад, від Петрівки до Шулявки обійдеться приблизно в 100 грн. Зате займе лічені хвилини. Деякі таксисти, у яких є особисті мотоцикли, також розміщують в Інтернеті оголошення про підвезення. "Якщо треба доїхати швидко і без пробок - мотоцикл найкраще. Думаю, що ця послуга стане дуже популярною", - розповідає таксист Леонід, повідомляє Autonews.ua.

Якщо ситуація з пробками не покращиться, в Києві напевно запозичать московський досвід, де тим, хто нудиться в тягучці прямо через вікно авто продають пироги, фрукти, салати. У нас же поки що торгують лише квітами і розвішують оголошення на дорожніх відбійниках. "Ми розмістили оголошення на відбійнику біля Кардачах. І нам тільки за один день подзвонили 15 чоловік, хоча раніше, незважаючи на рекламу на стовпах і в газетах, дзвонили щонайбільше п'ятеро", - розповідає артист Євген, який підробляє клоуном на дитячих святах.

У Національному транспортному університеті України підрахували, що київські водії втрачають у пробках по 360 годин кожен, або сукупно 45 робочих днів на рік! Якщо врахувати, що середня зарплата в столиці - 3274 гривні, то за одну годину простою в пробці ми втрачаємо 18,75 гривень! А в Росії прийшли до висновку, що в пробках втрачається 4% ВВП - бензин, час і знос машин.

Обговорити на форумі