друкувати


Влада повинна завжди радитись з народом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-30 03:36:48
28 вересня 2009 року Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин в рамках своїх робочих поїздок Україною відвідав Вінниччину. На початку візиту Володимир Михайлович разом з головою Вінницької регіональної організації Народної Партії Василем Васильовичем Чернієм поклав квіти на могилу видатного українського композитора М.Леонтовича в селі Марківка, де і розпочалися зустрічі з мешканцями нашої області.

Конструктивний діалог продовжився у смт.Теплик, де Володимир Михайлович відразу зазначив, що найважливішим для нього є спілкування з людьми: "Я хочу відчувати і розуміти проблеми людей, тому я не уникаю жодних запитань, і на кожне з них готовий дати відповідь".

На запитання мешканців Тепличчини стосовно наболілого питання продажу землі, Володимир Литвин сказав: "Землі сільськогосподарського призначення не можуть бути об’єктом продажу. Шлях до формування цивілізованого ринку землі довгий і непростий. Насамперед, необхідно провести інвентаризацію всіх земель по кожному селу, щоб з’ясувати, хто і скільки землі має у власному користуванні, вилучити шахрайським способом захоплені ділянки, законодавчо зафіксувати справедливу ціну на землю, а вже потім розпочинати розмови про купівлю/продаж".

Під час наступної зупинки – у Ладижині, Володимир Михайлович розпочав своє спілкування з місцевими мешканцями, відповідаючи на гостре запитання про колапс роботи Верховної Ради. "Кожного треба примусити реалізувати те, що він обіцяє, адже Верховна Рада більше, ніж законотворчий орган – це місце, де формується і реалізується воля народу. І я впевнений – Верховна Рада працюватиме і працюватиме для людей. Для цього я докладу усіх зусиль". Він переконаний, що бездіяльність парламенту – це катастрофа для країни. "Тому я роблю все можливе і неможливе, – наголосив В. Литвин, – щоб запрацювала Верховна Рада, хоча виходить, начебто це – моя особиста проблема, якою я повинен опікуватися. Неприпустимі дії будь-яких народних депутатів окремих фракцій щодо перешкоджання виконанню парламентом його повноважень".

Власне бачення політичної та економічної ситуації в країні відомий політик озвучив під час прес-конференції для представників місцевих, обласних та національних засобів масової інформації, яка відбулася у приміщенні Вінницької облдержадміністрації, повідомляє прес-секретар Вінницької РО Народної Партії.

Розпочинаючи спілкування, Голова Верховної Ради України чітко визначив мету своїх поїздок Україною: "Для мене головне – бути почутим, зрозумілим і підтриманим, тому, що я переконаний, далі таким чином процеси в Україні розвиватися не можуть, не повинні і не будуть. Я зроблю все можливе для того, щоби повернути їх у нормальне, прогнозоване, конструктивне річище". Він також наголосив, що далеко не все вдається і сьогодні, зустрічаючись з людьми в двох районах області, він почув від них багато справедливих претензій, звинувачень на адресу всієї влади, насамперед, на свою адресу, оскільки людям треба виказати комусь свої справедливі претензії. "Можна було б сказати лише одне всій владі і її представникам – треба йти і слухати безпосередньо тих людей, у яких багато проблем, біль яких аж кричить. Питання, які вони ставлять, потребують розв’язання і є гостро невідкладними. Я беру на себе сьогодні всі ці проблеми людей, опрацьовую масу листів і звернень, але зарадити, зрозуміло, всім не можливо, оскільки потрібно приймати відповідні державні рішення", – підкреслив В.Литвин.

На запитання журналістів щодо проблем, з якими найчастіше зверталися до нього жителі Вінниччини, Володимир Михайлович відповів, що вони універсальні: "По-перше, всюди звучало традиційне справедливе запитання, як прожити на пенсію у 600 гривень, воно супроводжувалось побажанням, щоб депутати жили на таку пенсію, це – ключова тема. Друге нагальне питання - робота і проблема молоді, конфлікт між старшою та молодшою віковими групами, чому пенсіонери не йдуть на пенсію і не дають працювати молодим". Серед основних тем Володимир Литвин також зазначив відсутність роботи, незадовільний рівень медичного обслуговування, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та цін на основні продукти харчування і, особливо, незадовільну якість продуктів, які ввозяться в Україну. "Всі ці питання потребують відповіді на загальнодержавному рівні. Сьогодні найбільша загроза безпеці держави – українська влада, людям важко зрозуміти, що вона є такою, якою ми її формуємо. Суспільство, на жаль, не усвідомило свою відповідальність за формування влади", – сказав Голова Народної Партії.

Обговорити на форумі