друкувати


Утікачів з місця скоєння ДТП заарештовують

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-28 05:59:21
Як свідчить статистика, цьогоріч на Івано-Франківщині на чверть зменшилася кількість злочинів, пов’язаних з вчиненням дорожньо-транспортної пригоди та наступною втечею її учасника (водія транспортного засобу) з місця події.

Практично усі такі факти розкриваються прикарпатськими правоохоронцями за "гарячими слідами". Приміром, наприкінці минулого тижня коломийським міліціонерам знадобилося трохи більше двох годин, щоб встановити особу, підозрювану у причетності до трагічної загибелі пішохода від наїзду автомобіля, та затримати її.

На оперативність працівників коломийського підрозділу Державтоінспекції не вплинув й той факт, що аварія, внаслідок якої було смертельно травмовано людину, сталася уночі. Міліціонери доволі швидко відшукали свідків, які бачили, як по опівночі на одній з центральних вулиць райцентру автомобіль збив пішохода та скрився з місця дорожньо-транспортної пригоди. Удар виявився настільки сильним, що людина загинула фактично відразу ж. Таким чином вдалося з’ясувати марку машини, її колір, а також деякі дані про номерний знак. Встановити власника легковика, як мовиться, залишалося справою техніки. Але самого чоловіка, котрому належала "БМВ-525", працівники міліції знайшли не відразу. Вдома, незважаючи на пізню пору, його не було. Не виявили у гаражі і його автомобіля. Це спонукало міліціонерів вдатися до ще більш ретельних пошуків 29-річного коломиянина, адже, не виключено, він міг спробувати якнайшвидше полагодити пошкоджений внаслідок аварії автомобіль і у такий спосіб намагатися уникнути відповідальності за вчинене. Тож міліціонери знову і знову обстежували вулиці Коломиї, аж поки не виявили розшукуваного чоловіка на околиці міста.

Після затримання підозрюваний спробував переконати працівників міліції, що утік після вчинення аварії, бо просто злякався. Разом з тим він не міг не усвідомлювати, що сталося, бо машина після ДТП зазнала значних пошкоджень, які засвідчували неабияку потужність удару. Хоча, швидше за все, причина утечі могла полягати й у тому, що коломиянин керував транспортним засобом напідпитку. Тієї ж ночі міліціонери знайшли й автомобіль, яким було вчинено дорожньо-транспортну пригоду. Його молодик заховав на подвір’ї свого товариша.

За фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина, порушено кримінальну справу, ведеться слідство. Зазначимо, що в усіх таких випадках прикарпатська міліція ініціює в суді взяття підозрюваного під варту. Не став винятком й затриманий коломиянин - як міру запобіжного заходу йому обрано арешт.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі