друкувати


Яценюк проти зміни Конституції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-28 04:19:42
Про це він вчора заявив на виступі в Івано-Франківську. Приїзд лідера "Фронту змін" зібрав на Вічевому майдані в обласному центрі Прикарпаття кілька тисяч людей. Прикарпатцям вдалося задати Арсенію Яценюку кілька запитань, деякі з них були відверто про вокативними. Проте політик із притаманним йому запалом та часткою гумору зумів просто й толерантно відповісти на всі запитання.

"Щодо зміни Конституції, - заявив Арсеній Петрович, - то я не можу підлаштовувати конституцію під ситуацію Тимошенко, Янукович та Ющенко запропонували свої проекти Основного закону країни. Кожен з них хоче стати Президентом і кожен з них намагається переписати конституцію, яку згодом також не будуть виконувати. Мені здається, що треба насамперед виконувати чинний Закон, навіть незважаючи на те, що там є правові прогалини. Вони можуть бути заповнені за допомогою так званих конституційних законів. Зрештою, кістяк конституції все ж існує".

За словами пана Яценюка, цей парламент таки не може міняти Конституцію, бо в нього немає довіри людей, він не представляє інтереси народу, а тільки інтереси кланів. Якщо вони поміняють Основний закон України, то це буде не конституція, а статут закритого акціонерного товариства під назвою "Україна".

Арсеній Петрович заявив, що він виступає за те, аби будь-які зміни були виключно за волею народу. Якщо люди на референдумі скажуть "Так" певному проекту Конституції, тоді вона може набути чинності.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі