друкувати


Головоломка для людей зі сталевими нервами (фото, відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-28 03:11:49
Тільки-но встигли любителі головоломок ознайомиться з останнім винаходом Ерно Рубіка, як на підході нова розвага. Винахідник з Великобританії Кріс Пітт (Chris Pitt) представив публіці свій витвір - іграшку Revomaze.

Нехитра на перший погляд металева конструкція таїть у собі масу сюрпризів. З обох сторін важких болванок (600 грам, між іншим) знаходиться пара гайок. Їх і слід обертати всіма можливими способами, поступово витягуючи приховану всередині вісь. Так як вісь покрита насічками, а внутрішня поверхня болванки - виступами, то доведеться пройти непростий лабіринт, перш ніж вісь опиниться на волі. І все це керуючись виключно лише тактильними відчуттями, повідомляє Новости технологий.

Ситуація загострюється наявністю всіляких глухих кутів і пасток, коли один незручний рух зводить нанівець всю виконану роботу, а висунута вже було вісь повертається у вихідне положення. Залежно від рівня складності лабіринту Revomaze діляться на п'ять версій: синя, зелена, бронзова, срібна, золота. Перші три версії вже знаходяться у вільному доступі, а срібна Revomaze надійде в продаж 14 жовтня цього року. У Великобританії синя і зелена версії головоломки коштують за £ 69.95 кожна, за бронзову пропонують заплатити £ 74.95, а срібло обійдеться фанатам в £ 79.95. Золота версія Revomaze поки знаходиться на стадії розробки.

Кожен, хто розгадає головоломку, може розповісти про це через Інтернет. Спеціально для цього на кожній внутрішньої осі вибитий код, побачити який повністю можна, лише вирішивши головоломку.



Обговорити на форумі