друкувати


Уніцикл від Honda Motor (фото, відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-26 10:42:53
Цікаву новинку представив всесвітньо відомий автоконцерн Honda Motor на презентації в Токіо. Це персональний самокат U3-X, здатний рухатися в будь-якому обраному напрямку: вперед, назад, вліво, вправо, і по діагоналі.

Це стало можливим завдяки авторській розробці компанії - системи коліс, розташовані по колу головного колеса і обертаються в будь-якому напрямку незалежно один від одного. Зовні пристрій нагадує цифру "вісім", осідлавши яку пілот здійснює управління перенесенням ваги тіла в потрібну сторону, повідомляє Новости технологий.

Розробники запевняють, що при вирішенні питань балансування самоката були задіяні технології, розроблені для людиноподібного робота. І за всіма намірами водія диво-транспорту в плані зміни напряму, швидкості або гальмування стежать датчик нахилу і бортовий комп'ютер.

Невідомо, чи задіяв настільки серйозні технології словацький конструктор Олександр Полутнік, однак порівнянь з його самокатом EniCycle, японському побратиму не уникнути. І де в чому U3-X вже поступається. Справа в тому, що заряду U3-X вистачає всього на 1 годину роботи, і це на даний момент єдина його вада. Роботи EniCycle вистачає на 3 години. Після чого обидва уніцикла потрібно заряджати. Висота U3-X складає 650 мм, довжина - 315, а ширина - 160 мм. Важить він близько 10 кг. Швидкість самоката невелика, щось близько 5-6 км/г. Рух забезпечують літій-іонні акумулятори.

І хоча наступний показ U3-X Honda збирається зробити на 41-м Tokyo Motor Show 2009, яке відкриється 24 жовтня, у продаж надійдуть самокати не скоро. Їх чекає ретельне доопрацювання.





Обговорити на форумі