друкувати


З якого віку дітям можна користуватись комп’ютером

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-24 04:46:03
Багатьом батькам знайома ситуація, коли дитина вже з першого класу вимагає комп’ютер і мобільний телефон, для того, аби гарно вчитися. З якого віку насправді можна використовувати сучасну техніку і якою вона має бути.

Психологи дослідили , розвинути логічне мислення у дитини можна з 6 до 11 років. А інформація запам’ятовуватиметься краще тоді, коли працюватиме зоровий аналізатор. Тому начальник відділу міжнародних зв’язків Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Тетяна Проценко вважає, що в цей період використання комп’ютера навіть бажане. Проте не варто забувати про санітарно-гігієнічні вимоги, термін використання та умови, в яких дитина працює.

До 6 років дитина не повинна сидіти за комп’ютером більше 10-15 хвилин, до 7-8 років – 30-40, до 11 років – понад годину.

Ігнорування цих правил призводить до погіршення зору, викривлення хребта, розладів системи м’язів, а також збільшує психо-емоційне навантаження.

Керівник мережі супермаркетів електроніки Володимир Колодюк переконаний, при виборі техніки не потрібно потурати дитячим примхам, варто скористатись послугами консультанта, який підкаже саме той варіант, який буде для дитини оптимальним. Сьогодні найпростіша техніка має достатні можливості, щоб забезпечити навчальний процес. І зовсім не потрібно витрачати гроші на дорогі прилади: "Захистити дитину від непотрібних сайтів в Інтернеті можна без жодних проблем. Найпростіший спосіб – увімкнути лише ті, які будуть для неї безпечні і корисні. Для цього потрібно встановити відповідні програми".

За словами фахівців сьогодні нашими дітям шкодить не апаратна складова. Сучасна техніка, при правильному використанні, майже безпечна для здоров’я. Значно більше проблем з програмним забезпеченням. Тому при виборі, головне звертати увагу на наявність грифу Міністерства освіти. Це гарантія того, що всі ці програми пройшли дві комісії і повністю відповідають вимогам та освітнім стандартам, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі