друкувати


Знай свої права: У відпустку за свій рахунок тільки на 15 днів, і то за згодою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-23 04:34:08
Як показало опитування, маркетологи й рекламісти в кризовий час - перші кандидати на звільнення і зменшення бонусів. Уже півтора року колишній заступник генерального директора девелоперської компанії Уко Груп Володимир Логош судиться зі своїм екс-роботодавцем. Причиною суперечки стало те, що компанія до цих пір не виплатила Логошу належні йому за роботу гроші. А це майже двісті тисяч гривень.

Якщо і раніше українські роботодавці повсюдно порушували права своїх співробітників, то криза тільки погіршила ситуацію. Погіршується все тим, що, знаючи «особливості» української судової системи, відстоювати справедливість вирішуються лише одиниці. Інші робітники або не інформовані про свої права, або просто не знають інших, менш радикальних методів їхнього захисту.

Кризові явища. Неоплачувана відпустка. Відпустка за свій рахунок - чи не найпопулярніша міра після скорочення, до якої почали вдаватися роботодавці в умовах кризи. При цьому, за словами партнера міжнародної юридичної фірми Salans Володимира Монастирського, мало хто знає, що з 2000 року відпустка без збереження заробітної плати може надаватися тільки за узгодженням з працівником, і то на термін не більше 15 календарних днів на рік, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі