друкувати


Сорт рису, який не потрібно готувати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-22 05:29:17
Вчені вивели високоврожайний сорт рису, який не потребує готування. Перед вживанням у їжу злак необхідно просто замочити у воді.

Сорт рису, що володіє такими властивостями, був відомий вченим і раніше. Він виростав тільки північно-східному штаті Індії Ассам, і врожайність цього сорту була дуже низькою. Селекціонери схрестили рис- "напівфабрикат" з високоврожайний різновидом звичайного рису, що росте в різних кліматичних умовах. У результаті їм вдалося отримати сорт, що не вимагає приготування і здатний рости в інших районах Індії крім Ассама.

Новий злак повинен допомогти гуманітарним службам боротися з голодом в Індії. Близько третини всіх недоїдають дітей світу проживають в цій країні. Західні держави намагаються вирішити проблему голоду в країнах третього світу, наприклад, стимулюючи винахід різних пристроїв, що дозволяють знизити витрати голодуючих. Так, газета The Financial Times організувала конкурс зі створення дешевих приладів і пристроїв вартістю до 50 доларів США, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі