друкувати


"Єдиний електронний квиток" — у дії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-22 04:24:48
Нова послуга "Укрпошти" — "Єдиний електронний квиток" запроваджена ще з квітня. Чи здобула вона популярність і взагалі, що воно таке? — поцікавилися читачі "ВГ".

Розповісти про неї попросили заступника начальника Центру поштового зв’язку №3 Ярослава САВЧУКА:
— Задля наближення послуг до населення, — розповів Ярослав Васильович, — що останніми роками стало одним із перших і основних питань у роботі "Укрпошти", введена і ця нова послуга. У будь-якому відділенні зв’язку можна замовити квиток на необхідний людині рейс авіа- чи залізничного транспорту, а отже, потреба їхати за квитком в обласний центр, а то й навіть у столицю, вже відпадає.

А відбувається це приблизно так. Заповнивши бланк замовлення, клієнт передає його відповідальному за це працівнику. Він тут же зв’язується з нами, а ми, у свою чергу, спрямовуємо його електронною поштою у київський центр. Звідтіля буквально через кілька хвилин надходить вся необхідна інформація про наявність місць і їх ціну. Якщо клієнта задовольняє запропонований варіант, то, заплативши гроші, може одержати "єдиний електронний квиток". А вже прибувши на аеро- чи залізничний вокзал, може обміняти його у касі на звичайний квиток. Фактично, людина, одержавши гарантоване місце на потрібний їй рейс, сплачує додатково лише за грошовий переказ.

Ця послуга ще не набула аж такої популярності та маловідома, але нею на наших теренах вже встигли скористатися майже півсотні клієнтів: двоє замовили таким чином квитки в Італію і 47 продано на потяги. А як засвідчують селекторні наради, на сході України вона вже набула ширшої популярності.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі