друкувати


Школа майстерності: Прийшла, побачила — і записалась

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-22 04:04:28
На заняттях у школі майстерності, які ПП "Згардаком" проводить на базі перукарні "Золушка" (а це на вулиці Шкрумеляка, 41 в Коломиї), — нові учениці. Вони здобуватимуть фах перукаря, майстра манікюрної та педікюрної справи.

По закінченні курсово-професійного навчання отримають диплом, затверджений Міністерством освіти і науки.

Знайомлюсь з дівчатами і прошу розповісти, як вони дізналися про можливість навчатися тут.

Оксана Баранецька, 23 роки, з Нижнього Вербіжа:
— Я прочитала про курси у "Вільному голосі", зацікавилася і прийшла сюди. Побачене мене ще більше захопило, тож хочу сама опанувати фах перукаря і робити такі ж гарні зачіски.

Вікторія Вовкунець, 17 років, зі Стопчатова:
— Спершу сюди прийшла моя подружка. Вона з таким захопленням розповідала, що тут не просто вміють робити людей ще красивішими, а й дарують їм упевненість у собі, що я сама вирішила в цьому переконатись. Прийшла, побачила — і записалась на курси.

Надія Дранчук, 17 років, із Грушева:
— Я побачила сюжет по телебаченню. Дуже мені сподобалось. Я хочу тут усьому навчитися і працювати. З вибором професії я визначилася: буду перукарем.

Світлана Івоняк, 23 роки, із Заболотова:
— У моїй сім’ї культивується бізнес краси, співпрацюємо із однією з косметичних фірм. Я багато чого знаю про косметику. Але креми, тіні, помада — цього замало для краси. Першу увагу на жінці привертає зачіска, нігті. Якщо ти себе любиш — знайдеш для себе час. Я догляд за своїми руками нікому не довіряла, сама навчилася робити собі манікюр. Але хочу ще більше знати і вміти, тому я тут.

Руслана Васкул, 19 років, зі Слободи:
— Я вже закінчую курс навчання. Вчилась я легко і швидко, мені запропонували залишитися тут майстром виробничого навчання. Завдяки курсам я отримала і знання, і роботу, дуже вдячна викладачам, адміністрації. Хто йде сюди з бажанням, інтересом — багато чому тут навчиться. Адже теоретичні знання підкріплюються практичними навичками. А не як буває, що тебе в училищі вчать одному, а на роботі — переучують.

І справді, курсантки мають змогу практикуватись, поки вчаться. Їх запрошують у геріатричний пансіонат, лікарню: кого треба — пострижуть, хто захоче — тому зроблять зачіску. А ще курсантки мають змогу поїхати на майстер-класи, які організовують салони краси у Львові, Одесі. Так що їхній професійний рівень чимраз зростає. Ну а чого навчиться поповнення, з яким я мала змогу поспілкуватися, побачимо у день випуску. Кожна з дівчат захищатиме свою дипломну роботу. Успіхів!

Автор: Вікторія КОХАН, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі