друкувати


Де живе більше всього мільйонерів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-21 04:22:57
Світова криза скоротила фінансову готівку на 11,7%, або на 12 трлн доларів. Відповідно, у світі зменшилася і кількість мільйонерів, приблизно на одну п'яту. Найсильніше криза торкнулася Північної Америки, у цьому регіоні фінансова готівка скоротилася майже на 22%, у Європі - усього на 5,3%.

Єдиним континентом, де обсяги приватної власності виросли, нехай усього лише на 3%, виявилася Південна Америка, пише сьогодні німецька Die Welt, опираючись на дані, опубліковані керуючою компанією Boston Consulting Group (BCG) у дослідженні під назвою Global Wealth 2009.

Уже до кінця минулого року обсяги приватної власності в Північній Америці становили 29,3 трлн доларів, у Європі і Росії - 32,7 трлн. У такий спосіб Європа стала найбагатшим континентом, повідомляє автор публікації Тобіас Кайзер.

На початку 2008 року у світі було 11 млн сімей, що володіють майном, вартість якого перевищувала 1 млн доларів; під кінець року їх залишилося 9 млн. Найбільших втрат зазнала Великобританія, тут число мільйонерів скоротилося майже вдвічі. У США наприкінці 2008 року проживало приблизно 4 млн мільйонерів. У такий спосіб за кількістю мільйонерів США, як і раніше, залишаються на першому місці. За ними ідуть Японія, Китай, Німеччина і Великобританія.

Найбільша щільність мільйонерів, говориться далі в статті, у Сингапурі, де під цю категорію потрапляє майже кожна десята сім'я. За ним ідуть Швейцарія (6,6%) і Кувейт (5,3%), повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі