друкувати


Тимошенко: Що потрібно зробити щоб виграти вибори ще в першому турі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-16 05:09:32
Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький вважає, що практика підписання суспільних договорів і угод з лідерами політичних, соціальних і бізнес-груп може вивести діючого прем`єр-міністра України Юлію Тимошенко в лідери президентської кампанії вже в першому турі.

Зокрема, кажучи про слова Третьякова, що Тимошенко одержить підтримку членів фракції НУ-НС в обмін на підписання угоди, в якій закріплюються вектори розвитку країни, Голобуцький зазначив: "Не виключено, що з наближенням дати виборів, коли перевага лідера БЮТ буде все очевидніша, інші політичні сили з коаліційного табору також послідують прикладу НУ-НС. Лідери багатьох груп впливу – як політичних, так і бізнесових – роблять ставку на кандидата Тимошенко".

Кажучи про готовність Тимошенко укладати суспільні договори в обмін на підтримку в майбутніх виборах з боку національно-патріотичних сил, експерт зазначив, що це веде до прогнозованості і послідовності курсу розвитку країни і основних геоекономічних векторів зовнішньої політики.

Водночас, на думку Голобуцького, висунення в кандидати на новий президентський термін нинішнього глави держави Віктора Ющенка є помилкою, що здійснюється, зважаючи на "непомірні амбіції й відірваність від реальності".

Експерт вважає, що висунення Ющенка на другий термін – рішення, швидше, емоційне і інерційне, ніж раціональне. "Де-факто, ослаблений кандидат Ющенко може зійти з дистанції ще до початку виборів. А якщо цього й не відбудеться, то 3% підтримки плюс надії на адмінрусурс діючого Президента навряд чи складе гідну конкуренцію лідерам виборчих перегонів – Тимошенко і Віктору Януковичу. Проте практика суспільних договорів і угод з лідерами політичних, соціальних і бізнес-груп може вивести діючого прем`єр-міністра в лідери вже в першому турі", - зокрема, зазначив Голобуцький.

Народний депутат від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Третьяков заявив, що НУ-НС підтримає Тимошенко на виборах Президента України лише в обмін на підпис під угодою про спільні дії після виборів. За словами Третьякова, представники НУ-НС минулого тижня передали Тимошенко відповідний проект угоди.

Народний депутат повідомив, що в документі передбачено "вектор країни. Європа, НАТО. Парламентсько-президентська республіка. Там відповіді на всі ключові питання".

За словами Третьякова, Тимошенко вже заявила, що документ буде підписано , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі