друкувати


Здоров’я нації: Навчали мистецтву адвокації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-15 04:17:33
На початку вересня у Києві відбулася літня школа для керівників регіональних організацій на тему "Мистецтво адвокації як дієвий інструмент роботи неурядових організацій".

Її організувала коаліція організацій "Зупинимо туберкульоз разом" за сприяння Спілки громадських організацій "Всеукраїнська асоціація захисту прав пацієнтів "Здоров’я нації" за ініціативою Фундації "Громадський рух "Українці проти туберкульозу" та за сприяння проекту "Партнерство для контролю туберкульозу в Україні", що впроваджується організацією РАТН за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

До складу Спілки захисту прав пацієнтів "Здоров’я нації" входять члени семи різних громадських спілок. Серед них — Українська діабетична федерація, членом якої є Коломийська спілка інвалідів-діабетиків.

З усіх куточків України прибули запрошені керівники громадських рухів. Коломию представляла голова Коломийської спілки інвалідів-діабетиків Валентина Паламарчук. А сама зустріч відбувалась у Національному музеї медицини України.

До участі в заходах були запрошені та взяли участь В.Князевич, Міністр охорони здоров’я, Р.Сорочинська-Кириленко, народний депутат України, Л.Перрі, Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США-USAID), К.Гамазіна, Голова представництва міжнародної неурядової організації РАТН та багато інших.

Дуже активно і плідно вдалось попрацювати. Вислухавши всю громаду України, на завершення було висловлено думку, що найкраще в Україні проводить свою роботу Діабетичний рух. Коломийська спілка інвалідів-діабетиків теж заслужила подяки за свою скромну працю.

Кожна людина в нашій державі повинна знати, що є така громадська організація "Всеукраїнська асоціація захисту прав пацієнтів "Здоров’я нації". Звертайтеся, підтримуйте одні одних, і разом ми зробимо більше!

Автор: Валентина ПАЛАМАРЧУК, голова Коломийської спілки інвалідів-діабетиків
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі