друкувати


Виставка собак: Сертифікат для Полкана

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-15 03:50:29
Вперше в Івано-Франківську відбулася всеукраїнська сертифікатна виставка собак "Карпатські зорі-2009".

Тут зібралося багато собаководів професіоналів та любителів з кількох областей України та закордону. Аби показати всю красу своїх чотирилапих улюбленців, на Прикарпаття з’їхалися власники найекзотичніших порід собак з усієї України, а також з Латвії, Угорщини, Польщі. На "Карпатських зорях-2009" були представлені 369 собак понад сімдесяти різних порід.

За словами організатора виставки, директора Івано-Франківської організації собаківництва Оксани Плахти, нагороди розподілялися за віком: цуценята, юніори та дорослі собаки. Під час виставки було обрано сотню найкращих, ріст, постава, блиск шерсті, колір яких відповідає міжнародним стандартам. Окрім цього, для перемоги потрібна була жвавість та здорові зуби.

Перед виставкою господарі не жаліли для собак грошей на відвідування салонів, манікюр та зачіски. А на виставці були перукарські салони просто неба. І вже перед "виходом у світ" чотирилапі красуні й красунчики мали можливість причепуритися. До речі, під час заходу відбувався продаж елітних порід цуценят, які коштували по кілька тисяч євро.

Аби собака отримала титул найкращої в Україні, господарю треба об’їздити із твариною з десяток виставок. Собаківники розповідають, що отримати сертифікат дуже почесно. І це приносить не тільки славу, але й прибуток, адже цуценята від сертифікованої собаки у кілька разів дорожчі. А зустріч для собачої дами із сертифікованим майбутнім батьком цуценят також коштуватиме значно дорожче, аніж з менш титулованим собакою.

Обговорити на форумі