друкувати


Сергій Архипчук: "З вірою і любов’ю" до Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-14 04:33:53
В самому розпалі концертний тур "З вірою і любов’ю". Він взяв свій старт 7 вересня і закінчиться фінальним акордом 22 вересня у Львові. Другий тур концертів "З вірою і любов’ю" охопить 13 міст і містечок України. Маршрут пролягає через шість областей: Волинську, Рівненську, Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську і Львівську. З наближенням коломийської імпрези журналісти Коломия ВЕБ Порталу поспілкувалися з Сергієм Архипчуком, режисером-постановником концертного туру.

Вчора концерт відбувся в Івано-Франківську. За словами пана Архипчука, дійство було феєричним і зібрало близько 10 тисяч людей, з яких молодь переважала. Свято музики хотів було зіпсувати дощ, але спільною молитвою хмари розійшлися та дозволили отримати повне задоволення від запальних виступів чудових колективів. Сьогодні відбудеться концерт в Чернівцях і всі учасники вже вирушили туди.

Завтра о 18 годині на стадіоні "Юність" розпочнеться непересічне для коломиян дійство. Всі співаки, які заявлені в програмі вже підтвердили свою участь в концерті. Ведучим концерту буде сам Сергій Архипчук, тому що Ігор Мірошниченко занедужав.

Нагадаю, що це вже проходить другий етап туру "З вірою і любов’ю", який збирає під своїм началом прихильників популярної молодіжної музики. Перший подарував неймовірні хвилини для поціновувачів академічної музики.

Сергій Архипчук поділився планами на майбутнє і розповів, що в грудні до дня св. Миколая буде проведено благодійний аукціон творів мистецтва, які вже сьогодні збираються. Ще кардинал Любомир (Гузар) має надію на проведення фольклорного заходу у формі карнавалу. "Нам цікаво, що є такі широкі плани, тому що мистецтво часто стає заручником метушливої купівлі/продажу і в такому руслі високогуманна значуща та духовна складові його втрачаються. Об’єднання мистецтва з церквою для нас є на користь і мистецтва, і церкви. Зрештою від такого симбіозу виграє і людина, яка не дивиться на мистецтво як на додаток до чізбургера чи гамбургера", - додав режисер-постановник.

УГКЦ дбає про всіх українців та про формування смаків ще в дитинстві і дуже чуйно реагує на те, що відбувається з сучасною людиною. Розвиток дитячого мистецтва (театрального, танцювального, музичного) дуже цікавить Патріарха. При проведенні подібних заходів він також вболіває за долучення до них всіх людей, незалежно від конфесійного поділу.

Кожен артист, який бере участь в турі "З вірою і любов’ю" є благодійником і несе кожній людині, що завітала на концерт, велику радість та задоволення естетичних потреб. Адже в маленьких містах побачити таку плеяду зірок є щастям. Мелодії, які пролунають, ще довго будуть гріти, спраглу прекрасного, душу. Зібрані кошти з квитків підуть на закінчення будівництва Патріаршого центру та Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Кожен може зробити свій внесок у розбудову духовності та у прославлення Ім’я Отця Небесного, яке залишиться у віках.

На останок не могла не запитати, з якими думками та настроєм приїде до нас пан Сергій: "Відвідання Коломиї для мене буде великою честю, як і участь в концерті в якості ведучого, тому що я був режисером святкування 750-ліття Коломиї (1991 р.). Я жив під Коломиєю та працював із гуртом "Заграва" - лауреатом І фестивалю "Червона Рута" (1989 р.). Для мене Коломия є неопалимою купиною української книжки, духу, театру, музики. Це не порожні слова, тому що, я ставив Коломию в приклад іншим містам. В такому маленькому містечку – таке велике зосередження чудової архітектури, багатьох видавництв, письменників, музикантів, художників і скульпторів. Це все – хороший приклад. Я думаю, що концерт буде мати відблиск того чудового коломийського шарму, який впродовж віків формувався і продовжує випромінювати."

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
На фото: Сергій Архипчук та Патріарх Любомир Гузар
Статті по темі: "З вірою і любов’ю" до Коломиї
Обговорити на форумі