друкувати


Більшість в складі БЛ, ПР і КПУ цілком ймовірна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-09 11:53:42
Поява антитимошенківської більшості, закономірна і передбачена, відзначає політолог Володимир Цибулько.

"Дії Тимошенко, особливо її економічної команди, останнім часом доволі брутальні і повністю відкидають інтереси опозиції і нейтрального бізнесу. Робота ведеться виключно на збереження економічного потенціалу кандидату в президенти Тимошенко», - підкреслює він, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

За таких умов, як відзначає політолог, частина політико-промислової групи почала втрачати великі кошти і надалі просто не може терпіти владної монополії Тимошенко. Тому антитимошенківські союзи, на думку Цибулька, будуть зорієнтовані не стільки на формування своєї виборчої економіки, скільки на максимальне збереження робочих місць, і т. п., на залучення державного чинника до формування своєї економіки (щоб економіка окремих територій отримала бюджетні компенсації і підтримку центральної влади).

На думку експерта, діяльність кабміну, зорієнтована на формування бюджету кандидата Тимошенко - принципова помилка прем’єра. "Вона сама створила собі ворогів. І це не той випадок, коли зусиллями опонентів формується Великий політик. Це ситуація, коли виживати стає неможливо. Тим більше, що друга хвиля кризи занадто ймовірна і ресурсів для виживання вистачить не всім. Тому, якщо Тимошенко не зможе домовитись, конфігурації більшості зімнеться», - підкреслює він.

Можливості виникнення союзу Блоку Литвина з Партією Регіонів, Цибулько не виключає. "Литвин чудово розуміє, що ніколи вже не буде спікером і можливо навіть не матиме своєї парламентської фракції, це його останній бал, тому він буде намагатись відіграти його якнайкраще. "Просто так Литвин з політики не піде, оскільки не виключно, що йому прийдеться повертатись в академічне середовище, де його не надто шанує. Тому йому дуже важливо підтвердити, що він в першу чергу державник, а не рейтинговий політик, чи продукт номенклатурної діяльності», - додає експерт.

Обговорити на форумі