друкувати


Проблему зайвої ваги вирішено?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-07 06:18:26
Доктор філософії Янів Лінде є Європейського університету в Єрусалимі розробив унікальний спосіб лікування ожиріння, провокуючи появу "штучного" відчуття ситості. Ця розробка допоможе людству забути про голод і зайві кілограми назавжди.

Учений створив сполуки, які за своєю природою нагадують гормон людського організму, що відповідає за відчуття ситості. Він виділяється під час їжі і сигналізує в мозок про те, що організм уже ситий. Янів Лінде синтезував пептид ВL-3020 (сполуки, що складаються з амінокислот), який здатний замінити гормон ситості. Цей пептид має достатню метаболічну стійкість до кишкових ферментів і, завдяки своїм властивостям, легко проникає через стінки кишечника в кров.

За допомогою крові цей пептид "інформує" мозок про те, що людина сита, в результаті чого бажання їсти й апетит пропадають. Учений провів відповідні досліди на мишах, однієї дози синтезованих пептидів виявилося цілком достатньо для гризунів, щоб вони забули про бажання поїсти на один день. Через 12 днів прийому нового лікарського засобу для боротьби з надмірною вагою, маса тіла мишей зменшилася на 40%.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі