друкувати


Громадський Форум подає до суду на "Теплокомуненерго"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-07 04:20:59
До такого кроку представники Громадського Форуму на чолі з Ю.Солов’єм вдалися після того, як міська влада та керівництво комунального підприємства проігнорували вимогу скасувати необґрунтовану абонентську плату.

Нагадаємо, що 18 серпня під час круглого столу представники організації, спільно з мешканцями міста послідовно відстоювали позицію необґрунтованості існуючих сьогодні тарифів на тепло та абонентської плати для будинків з тепловими лічильниками, яку навіть влітку платять мешканці Івано-Франківська ДКП "Теплокомуненерго".

У результаті було вирішено провести ряд дій щодо вирішення питання скасування абонентської плати для будинків з тепловими лічильниками. Зокрема, тиждень тому було підготовлено і направлено звернення до міського голови та керівництва ДКП "Теплокомуненерго" з вимогою скасувати рішення від 21.09.08 р. про встановлення додаткової абонплати у між опалювальний період для будинків з тепловими лічильниками у тижневий термін. Звернення було підписане усіма учасниками "круглого столу" та надіслане до відповідних установ.

У випадку відмови скасування вищезгаданого рішення протягом одного тижня, представники Громадського Форуму та всі присутні на "круглому столі" залишили за собою право подати підготовлений колективний позов у суд.

Отож, 7 вересня голова Громадського Форуму Юрій Соловей та юрист Володимир Чорноус оголосили про подання колективного судового позову на ДКП "Теплокомуненерго".

Разом з тим, представники громадської організації відзначають, що у ситуації яка склалася пасивна позиція міської влади на чолі з В.Анушкевичусом виглядає, як мінімум безвідповідальною по відношенню до мешканців Івано-Франківська. Адже в час економічної кризи, встановлена Теплокомуненерго та владою міста абонплата, яку люди змушені платити навіть влітку, суттєво б’є по кишені пересічного івано-франківця.

Саме тому лідер Громадського Форуму заявив про необхідність переходу до більш конкретних дій, спрямованих на скасування абонплати на тепло: "Сьогодні потрібно врешті-решт скасувати незаконно встановлену і абсолютно необґрунтовану міськвиконкомом та Теплокомуненерго абонплату. – заявив Юрій Соловей. – І якщо влада міста та дирекція комунального підприємства не хоче скасувати своє ж неправомірне рішення, то ми, разом з громадою Івано-Франківська, змусимо її це зробити через суд". - підсумував Юрій Соловей.

Обговорити на форумі