друкувати


Розробка вертольота на м'язової тязі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-07 11:42:02
Близько 30 років тому Ігор Сікорський, засновник компанії Sikorsky Aircraft, створив American Helicopter Society. Це співтовариство гарантувало грошовий приз у 20.000 $ тому, хто створить педальний літаючий апарат, керований людиною, і здатний піднятися в повітря не менше ніж на 3 метри, на період від 60 секунд.

Але достатньої уваги ця подія так і не отримала, а всі спроби створення подібного вертольота, що здійснюються винахідниками, зазнали невдачі. Найбільш успішним вважається досвід японського College of Science and Technology, Nihon University, дослідники якого в 1994 році розробили вертоліт YURI-1, що піднявся на 20 сантиметрів від землі на майже 20 секунд, повідомляє Новости технологий.

Тепер же American Helicopter Society має намір підігріти інтерес винахідників усього світу, збільшивши заповітну суму до 250 000 $.

Свого часу подібний підхід вже приносив успіх. Наприклад, в авіації, коли Charles Lindbergh отримав Orteig Prize в 25 000 $, після того, як перетнув Атлантичний океан на літаку Spirit of St. Louis.

Обговорити на форумі