друкувати


Івано-Франківськ: Осінні знижки – що, де і почому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-07 11:01:23
Початок вересня - один з найвигідніших періодів для закупок. Крамниці воліють терміново позбутися від літніх колекцій, щоб завезти товар осінньо-зимового сезону. Центральна частина Івано-Франківська просто-таки рясніє вивісками про розпродажі та шалені знижки на взуття, одяг, сумки, окуляри та навіть ювелірні прикраси. Кореспондент ГК пробіглася кількома крамницями і з'ясувала, де закуповуватись буде особливо вигідно.

Почнемо з "Terranova", де саме триває так званий "фінальний розпродаж". Фінальний він тому, що речі з літньої колекції за дуже низькими цінами будуть продаватися доти, доки не розкуплять останню. Суконки 49.90 грн., спідниці за 69.90 грн., майки за 39.90, футболки за 29.90 грн. - далеко не повний перелік пропозицій. Приємно вражає те, що розмірний ряд представлений доволі повно. Щоправда, найбільші знижки пропонуються на жіночий одяг.

За елегантними жіночими костюмами та блузками радимо завітати у "Світлину" на стометрівці. Блузки, які раніше коштували 435 гривень, тепер віддають за 300. За 620 гривень можна придбати костюми, які коштували 900 грн., а на всі літні брюки діє знижка 30%. Відтак брюки з добротних тканин віддають орієнтовно за 250 гривень.

Шанувальникам модних брендів варто завітати у стоки на вулиці Незалежності та Коновальця. Зараз там триває розпродаж літнього одягу зі знижками 30-50%. Сток - це не секонд-хенд. Тут пропонують одяг відомих світових марок, який з певних причин не продався закордоном. З урахуванням знижки штанці від Sisley коштують 90 гривень, футболки та сорочки Silvian Heach, Mexx, S'Oliver та багатьох інших фірм тягнуть від 50 до 90 гривень. Великих розмірів, звісно, більше, ніж ходових, тому пощастить тим, хто прийде першим.

"Rеporter" та "Colin's" обіцяють знижки до 70%. Але надто сподіватися на таку велику знижку не варто. Переважно ціни скинули на 30-40%. Так, у "Rеporter" спідниці, блузки, футболки, безрукавки тепер коштують на 50-100 грн. менше від початкової ціни, майже вдвічі впала вартість джинсів - ті, що коштували 450, тепер віддають за 250. У "Collin's" від 199 до 299 гривень можна придбати сорочки, джинси зі знижкою тягнуть від 299 до 529 грн.

Взуттєві крамниці теж встановили непогані знижки. У багатьох з них пропонують літнє взуття, дешевше на 15-20%. А найбільші розпродажі тривають у "Монро" на Новгородській (величезний вибір осіннього та зимового взуття попереднього сезону зі знижкою до 50%) та "Ніка - моді" біля ратуші (літнє взуття тут коштує від 100 до 250 гривень). До речі, у "Ніці" зараз вигідно купувати хутро - залежно від моделі, пропонують знижку від 100 доларів і вище.

Хоча літо вже минуло, можна попіклуватися про рік наступний і придбати собі купальник (у "Едемі" купальники подешевшали на 50%) чи сонцезахисні окуляри. "Оптика-Люксор" пропонує модельні окуляри від Valentino, Dolce and Gabbana, Tom Ford, Roberto Cavalli та інших зі знижкою 60%. Для окулярів, які коштували орієнтовно 2000-4000 гривень, це відчутне падіння ціни. Загалом літню колекцію розпродують на 20-40% дешевше. Варто також пробігтися рядом крамниць на початку Галицької ("Наталі", "Оріон", "Імперія Моди", "Фімка"), де триває розпродаж літніх колекцій одягу зі знижками 20-30%.

А найприємніший подарунок у вигляді знижки, мабуть, зробила щойно відкрита крамниця "Центр Ювелір" (стометрівка). Знижки на ювелірні вироби, як правило, не перевищують 15%, але з нагоди відкриття тут пропонують великі знижки на всі вироби із золота: ланцюжки та браслети - 35%, підвіски, каблучки, сережки, печатки, обручки та вироби з дорогоцінного каміння - 40%. Таке щастя триватиме до кінця вересня, повідомляє Галицький кореспондент.

Обговорити на форумі