друкувати


День, який нікого не залишає байдужим...(фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-09-01 03:11:14
Після запального літечка настає час задуматися над пройденим шляхом, оцінити свої здобутки та відкритися новим знанням. Осінь – пора, яка символізує собою мудрість та зрілість. Недаремно ще з давніх-давен навчальний рік в закладах освіти розпочинався з приходом золотої осені.

Першого вересня всі школи знову наповнилися дзвінким дитячим сміхом. Банти першокласниць повертають дорослих у такі приємні та дорогі серцю хвилини – в дитинство. Час безтурботний, час постійних відкриттів, час мрій та сподівань. Ці моменти залишаються назавжди з людиною, тому не дивно, що батьки з таким хвилюванням чекають першого дзвінка. Але за партами сидять вже їх діти.

Приготування до цього, без сумніву, великого дня почалися вже давно. Батькам треба було подбати про шкільну форму, портфелик, зошити, ручки, щоденники... всього і не перелічиш! Вчора і дітлахи, і дорослі купували квіти, щоб сьогодні подарувати своїм дорогим вчителям, які впродовж року будуть водити дітей Країною Знань.

Щоразу цей день хвилює вчителів. Починається клопітка робота, настають безсонні ночі за зошитами та конспектами. 1-ого вересня поповнюється шкільна родина малюками-першокласниками та готуються до дорослого життя випускники.

Це світле незабутнє свято завітало і до шкіл міста Коломиї. Як повідомила Марія Грицан, начальник управління освіти Коломийської міської ради, цього року вперше закличе дзвінок за шкільні парти 705 першокласників. Загалом в школах міста навчатиметься 6380 учнів. Вона завітала на свято першого дзвінка до СШ №8. В цій школі цього року відкрилися чотири класи найменших школяриків.





Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі