друкувати


В.Ющенко: Тимошенко і Янукович знищать українську демократію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-28 03:10:42
Президент України Віктор Ющенко попереджає, що в даний момент в Україні склалася така ситуація, що "комбінація інтересів Юлії Тимошенко і Віктора Януковича може призвести до того, що буде сформована така Конституція, яка погубить українську демократію".

У той же час, глава держави наголошує, що у формуванні змін і доповнень до Конституції України надзвичайно важливо врахувати позицію громадян по ключовим і принциповим положенням, і що саме така мета спонукала його ініціювати всенародне обговорення запропонованого ним проекту Конституції. "Я не нав'язую народу України свій варіант Конституції. Я шукаю серед нього партнерів. Я звертаюся до народу", - підкреслив Ющенко.

Президент нагадав, що парламент за півроку перебування президентського проекту Конституції в стінах Верховної Ради, "перш за все, через позицію БЮТ і Партії регіонів, не зміг його розглянути і направити до КСУ для відповідних висновків". "На жаль, він у парламенті ігнорується", - сказав він. "Сьогодні ми маємо таку ситуацію, що комбінація інтересів Тимошенко та Януковича може легко призвести до того, що за спиною людей за сім місяців ... буде сформована така Конституція, яка погубить українську демократію ", - додав Ющенко.

Крім того, він підкреслив, що політичні сили повинні висловитися щодо змін до Конституції ще до початку президентської виборчої кампанії. Основного Закону, підкреслив Ющенко, не повинен писатися "під вибори, під того чи іншого кандидата, політичну силу", повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі