друкувати


The Forbes: Розпочалася епоха великих тиранів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-28 03:03:12
Авторитетний журнал The Forbes вважає, що світ вступив в епоху знаменитих тиранів – діяння диктаторів, серед яких журналісти називають, зокрема, правителів КНДР, Лівії, Венесуели та Росії, раз у раз потрапляють на обкладинки таблоїдів.

Авторитетний журнал The Forbes серед популярних диктаторів назвав Ахмадінежада, Каддафі та Путіна.

"Ефектні шоу, які традиційно влаштовуються диктаторськими режимами для власних громадян, завдяки глобалізації зв'язку помітні всьому світу. В результаті імідж деспота на Заході зливається з маскою нешкідливої знаменитості - ексцентричної, але такої, що навряд чи втілює абсолютне Зло", - пише видання.

Наприклад, тирани привертають увагу своїми шикарними покупками або, навпаки, удавано-скромними нарядами. "Путін оголяє торс перед об'єктивом, описується, як він хоробро стріляє в тигра, а потім ніжно приймає в подарунок тигреня", - пише журнал.

У вересні минулого року президент Ірану Махмуд Ахмадінежад влаштував на Манхеттені банкет для тисячі своїх близьких друзів. На найближчій Генеральній Асамблеї ООН для виступу Каддафі виділили найбільш почесніший час - 23 вересня, в перший день.

"Міжнародну арену завойовує якийсь дивний, альтернативний всесвіт: там змагаються не стільки в порядності, високій моральності або демократичних цінностях, скільки в здатності заінтригувати, блиснути аксесуарами і зрештою привернути увагу натовпу", - пише автор.

На думку оглядачів, цьому сприяє політика "взаємоповажання" президента США Барака Обами. "Адже всього кілька років тому деспоти трималися тишком-нишком: Саддам Хусейн ховався в своїй землянці, Каддафі намагався задобрити американського ковбоя, а престол Башара Асада в Сирії хитався" , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі