друкувати


Туризм майбутнього: Роботи-проститутки і пігулки для подорожнього щастя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-25 04:55:30
Експерти заглянули в майбутнє туризму і побачили в ньому новітні розваги для мандрівників - красиві, безпечні, але штучні. Туристичні компанії майбутнього боротимуться за клієнтів за допомогою незвичних засобів.

Це схоже на наукову вигадку, але в майбутньому на світову туристичну індустрію чекають такі явища, як роботи-офіціанти, готельні номери з мінливим кольором, круїзні лайнери розміром з космічні кограблі і навіть секс з роботами.

Про це пише The Daily Telegraph з посиланням на висновки учасників міжнародної туристичної конференції, що відбулася в Австралії.

Туристичний футуролог Ян Йоман з університету Велінгтона в Новій Зеландії, представив свій погляд на світ в 2050 році з його глобальним потепленням, збільшеному населенням, проблемами з їжею і прісною водою і вичерпаними ресурсами нафти разом з технологічним прогресом.

За словами експерта, через 40 років суспільство стане більш контрольованим і удариться в масовий туризм, який відродиться завдяки цілому ряду новітніх туристичних продуктів.

Так, серед нових розваг далекого майбутнього з'являться штучні гірськолижні центри, цирки, зоопарки, майданчики для гри в гольф, а також штучно відтворені природні ландшафти. Крім того, моря і океани перетинатимуть гігантські круїзні лайнери.

Більш того, через сильне подорожчання електрики і харчової продукції туристичні оператори будуть змушені звернутися до послуг роботів як до дешевих трудових ресурсів.

Разом з цим, в коктейль-барах з'являться роботи-офіціанти, готельні вестибюлі охоронятимуть електронні сторожові собаки з вбудованою відеокамерою на дистанційному керуванні, а номери будуть обладнані системою самоочищення.

"Роботи будуть необхідні, оскільки в майбутньому ви потребуватимете трудових ресурсів", - виступав на конференції австралійський футуролог. Людям доведеться уживатися з роботами, "які виконуватимуть деякі види побутових обов'язків", відзначив він.

"Можливо з'являться навіть роботи-"проститутки", які не стануть переносниками захворювань, таких як ВІЛ", - вважає Йоман.

Майбутні технології дозволять також внести революційні зміни в готельний інтер'єр. Наприклад, сенсорні спальні ліжка, які підстроюватимуться під гостей, забезпечуючи їм оптимально комфортний відпочинок. Або хімічні шпалери, які мінятимуть колір залежно від настрою гостя.

І нарешті, в майбутньому світло побачать нові пігулки, які дозволять мандрівникам обходитися без сну, упевнений експерт.

"З розробок науково-дослідного центру Армії США виходить, що солдатам під час битви дають спеціальні пігулки для втрати сну", - аргументував свої висновки Йоман. Очевидно, в майбутньому подібні пігулки з'являться і в туристичному секторі і "дозволять випробувати 24-годинне задоволення від подорожі", - підбиває підсумки Йоман.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явилася реклама з круїзами до побережжям Сомалі, в ході якого можна пополювати на піратів.

Якщо вірити рекламним, круїзи проходять регулярно, і у них вже з'явилися свої поклонники, готові постріляти по живих цілях абсолютно безкарно. У рекламному буклеті навіть розміщено фото судна, що виконує ці рейси, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі