друкувати


Не зич друзям гроші – думка третини німців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-25 04:25:40
За даними соціологічного опитування, проведеного інститутом дослідження громадської думки Forsa, 30 % жителів Німеччини заявили, що ніколи і ні за яких обставин не позичать грошей навіть друзям, повідомляє інтернет видання T-online.de 60 відсотків заявили, що в принципі готові розглянути можливість дати гроші друзям в борг, але тільки за умови, що ті обов'язково нададуть їм розписку. При цьому 85 відсотків з тих, хто погодився позичити гроші хочуть знати, на які цілі їх потратять.

Найповажнішою причиною, як виявивило опитування, є сплата рахунків за медичні послуги і витрати на адвокатів: в цьому випадку позичити гроші готові 80 і 57 відсотків від загального числа респондентів, які погодились на позику.

Лише 8 відсотків готові позичити гроші друзям на оплату гральних боргів, стільки ж готові позичити друзям грошей на відпустку, і лише 4 відсотки ризикнуть дати другу грошей в борг, якщо він задумав пластичну операцію.

В цілому 85 відсотків від загального числа респондентів погодилися з приказкою, що "дружба закінчується там, де починаються гроші". У опитуванні, проведеному за замовленням банку Comdirect, дочірньої компанії Commerzbank, взяли участь 1060 чоловік у віці від 18 до 65 років, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі