друкувати


Смерть від щеплення чи через недостатній медичний догляд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-21 05:03:03
Недостатній догляд за дітьми грудного віку міг бути однією з причин трагедії, яка сталася у Донецькій області. Таку думку висловила професор кафедри педіатрії Донецького медичного університету Антоніна Бобровицька.

Якщо раніше в Україні існував обов’язковий щомісячний огляд немовлят, то тепер, згідно новим законодавством, такий порядок скасований. Тепер лише батьки вирішують, коли і за якою допомогою звертатися до лікаря. Ймовірно, тяжка хвороба і невчасне звернення до лікарів стало причиною смерті немовлят, сказала в інтерв’ю "Німецькій хвилі" професор Антоніна Бобровицька.

Вона однозначно відхиляє припущення, що смерть могла настати внаслідок використання вакцини. Бобровицька також вважає, що при розгляді причин трагедії слід звернути увагу на соціальні фактори, а саме - в яких умовах жили сім’ї.

Водночас медики не виключають, що завжди існує хоча б мінімальний ризик при вакцинації. В практиці педіатрів також трапляються важкі ускладнення після щеплення. До речі, міністр охорони здоров'я Василь Князевич не виключає, що діти могли померти через неякісну медицину.

На Донеччині після щеплення загинули два немовля. Таким чином, це вже три трагічних випадки в області за останні півтора року, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі