друкувати


Незабутні спогади про літо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-18 05:56:45
Літо.. Для школярів – це канікули. Мрія кожної дитини провести їх якнайкраще, відпочити, набратися сил і здоров'я. Така мрія для членів дитячої громадської організації "Зелений світ" Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст. Коломийського району здійснюється вже другий рік поспіль.

Недавно група у складі 26 чоловік повернулася з Криму, де на протязі десяти днів брала участь у еколого-краєзнавчому семінарі табору "Край".

– Скільки хороших вражень і позитивних емоцій всі отримали від цієї поїздки! – розповідає Вікторія Довгошия, вчитель біології Гвіздецької школи. – Починався день фізичною зарядкою на березі моря, купанням, а потім... Кожен день приносив нам чудові хвилини спілкування з дітьми інших екологічних організацій України. Проходили цікаві та різноманітні конкурси, посиденьки біля вечірнього вогнища. Незабутні екскурсії в Херсонес та Бахчисарай, підйом на гору Чембало, що в Балаклаві. Побували ми в печерних містах Інкермані та Чуфуткале. Вразив нас Севастопольський акваріум з його екзотичним тваринним світом, а відвідавши дельфінарій, були зворушені тим, що побачили. І, напевно, частинка душі кожного назавжди залишиться з цими загадковими тваринами.

Життя в екологічному таборі – це різноманітні екологічні акції, навчальні заняття, перегляд фільмів на екологічну тематику, цікава "Морська пошта" і незабутнє "Коло друзів" на яке збиралися по декілька разів на день для обговорення всіх питань.

На такому прощальному колі ми вручили начальнику табору наш "наказ", де були такі слова:

…Спасибі табору за море,
Пісок, і сонце, і за гори.
Душею всі ми відпочили,
Тіла всі наші загоріли.

Ми мріємо зустрітись знову,
На цьому морі чарівному.
У 27-й школі жити,
І час весело проводити.




Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі