друкувати


Французький проект мосту через Берінгову протоку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-13 05:06:44
Амбітний проект моста через Берінгову протоку від французького архітектурного бюро OFF Architecture став кращим серед учасників конкурсу Bering Strait International Ideas Competition.

За версією розробників, неймовірний eco-міст, який перетинає Берінгову протоку від Росії до Сполучених Штатів, вагомо полегшить міжнародну торгівлю, захистить дику природу, і навіть пом'якшить глобальне потепління, повідомляє Новости технологий.

На конкурс, започаткований у лютому 2008 року фондом Foundation for Peace and Unification, були зібрані архітектори та студенти багатьох країн з метою створення своєрідного "парку світу", що об'єднує євразійські та американські континенти за допомогою загального архітектурного символу. Всього 135 проектів (71 від професіоналів і 64 від студентів) були представлені міжнародному журі.

Фахівці OFF Architecture змогли органічно поєднати комерційні умови транспортування вантажів з мінімальним втручанням у екологію навколишнього середовища.

До проекту входять автомобільні та залізничні дороги, екзотичний підводний готель і природний аквапарк. Частина мосту буде проходити під водою, де для китів та інших морських мешканців передбачені численні підводні канали. Це рішення необхідне і для того, щоб не заважати морським суднам.

У проекту вже є свої супротивники, стверджують, що проект перевищує сучасні технічні можливості. Однак, є позитивні приклади подібних проектів. Наприклад, довжина найдовшого в світі тунелю, що сполучає японські острови Хонсю і Хоккайдо дорівнює 53,9 км, що набагато більше, ніж відстань від берегів протоки до острова Ратманова.



Обговорити на форумі