друкувати


Дешеві мобільники заполонять світовий ринок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-13 04:23:31
У 2014 році буде продано сім мільйонів дешевих мобільних телефонів - це більше половини світового ринку, йдеться в останньому дослідженні Juniper Research. Продаж бюджетних пристроїв у найближчі п'ять років зростуть на третину.

Основними покупцями стануть жителі країн, що розвиваються, а головним ринком залишиться Індія, де буде проданий кожен четвертий бюджетний мобільник. Важливу роль відіграють локалізовані інформаційні сервіси і гнучка тарифна політика операторів зв'язку в країнах третього світу.

Жителі розвинених країнах, навпаки, прагнуть купувати дорогі смартфони. Продажу таких пристроїв будуть постійно зростати і досягнуть 360 мільйонів до 2014 року, що складе близько чверті ринку. Загальний обсяг продажів дешевих телефонів і смартфонів зросте до мільярда пристроїв.

Попит на телефони середньої цінової категорії буде неухильно скорочуватися. Продажі в цьому сегменті за п'ять років впадуть на 40 відсотків і складуть всього 20 відсотків ринку, стверджує автор дослідження Ендрю Кітсон.

Дані Juniper Research підтверджують міцність позицій Nokia, Apple і RIM, пише TechRadar. Виробникам же пристроїв середньої цінової категорії, таким як Sony Ericsson і Motorola, доведеться переглянути свою ринкову стратегію, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі