друкувати


Круасани по-коломийськи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-13 04:04:37
Кожна людина є гурманом в тій чи іншій мірі. За довгі роки свого існування людство винайшло безліч найрізноманітніших рецептів, які живуть і дотепер. На превелике щастя всіх ласунів колись винайшли листкове тісто.

Вперше листкове дріжджове тісто з’явилося у Франції ще у XVII ст. i сталося це зовсім випадково: підмайстер пекаря забув додати вершкове масло у борошно та спробував виправити ситуацію - замішав шматки масла вже до готового тіста. З Франції цей рецепт потрапив до Італії, звідти був завезений місцевими пекарями до Австрії i лише потім його взяли на озброєння кухарі Данії та Німеччини і далі пішов мандрувати по всьому світу.

Врешті-решт ця смакота прийшла і в Коломию. Хоча є десятки рецептів листкового тіста, але справжнього ефекту багатошаровості досягти ой як непросто! За таку непросту справу взялися засновники міні-пекарні "ПП Луців П.В.". Власники розповіли про всі труднощі вироблення виробів з листкового тіста. – Наявність рецепту – це ще далеко не готова випічка. Найскладнішим було самим додуматися до найменших дрібничок, які є такими важливими! – Ще раз переконуюся, що кулінар має бути ще й хіміком та математиком, щоб передбачити всі нюанси в приготуванні вибагливого тіста. – Листкове тісто є дуже примхливим і пройшло близько півроку важкої праці, перед тим як було досягнуто певних результатів, – розповідають власники. – Випечене листкове тісто має характерну листкову структуру, що досягається використанням борошна певної якості, багаторазовим складанням та прокатуванням тіста, наявністю між шарами тіста жирового прошарку. Для одержання високоякісних виробів необхідно одержати таку структуру листкового тіста, яка добре опирається розриву окремих тонких шарів тіста при прокатуванні.

Так завжди було, що якщо чогось хочеш досягти, то треба прикласти максимум зусиль, проявити характер та витримку, адже нічого так просто не приходить. У випадку міні-пекарні все було за схожим сценарієм: багато витрачених нервів, коштів та неменше зіпсованого тіста, але наполегливість принесла свої плоди. Будучи першою в місті, міні-пекарня запропонувала мешканцям міста свіжі круасани з будь-якою начинкою до сніданку і зовсім не обов’язково їхати у Францію, батьківщину цього тістечка, тому що посмакувавши раз випічку від "ПП Луців П.В." вже не потрібно шукати чогось іншого.

Асортимент міні-пекарні порадує будь-якого ласуна. Різноманітні круасани, тістечка, плетенки, печиво, палички допоможуть втамувати голод та принесуть величезну насолоду всім рецепторам. До прикладу тістечка "Пишна вишня", "Ласий шматочок", печиво "Вітрячок" допоможуть віднайти повну гармонію з цим прекрасним світом, а такі гарні назви під собою містять чудовий смак та неповторний аромат свіжого листкового тіста.

До того ж всі вироби є екологічно чистими і потурбуються про здоров’я. В доказ цього наводяться приклади того, що під час навчального року багато шкіл замовляють саме в них випічку для дітей, а для них - лише найкраще.

Слава про якість та помірні ціни вже почала розповсюджуватися поза межі Коломиї. Вже є постійні замовлення з Чернівців. Вся запропонована продукція міні-пекарні "ПП Луців П.В." є свіжою, тому що працюють пекарі лише під замовлення, а їх є дуже і дуже багато. Робота там кипить безперервно.

Власники поділилися маленькою мрією. Вони хочуть відкрити невеликий магазинчик, де буде можливість купити гарячі круасани і не тільки, адже лише тоді можна в повній мірі оцінити всю палітру смакових якостей випічки.

Наступного разу, коли до рук потрапить круасан від міні-пекарні "ПП Луців П.В." зверніть увагу на 81 слой, який з любов’ю був зроблений для кожного, хто цінує справжнє кулінарне мистецтво.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі