друкувати


Якщо в животі частенько "бурчить"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-10 03:18:55
Дисбактеріоз став настільки звичним діагнозом, що розглядається практично як норма. Та й як при нашому житті домогтися, щоб корисних бактерій в організмі була достатня кількість, а шкідливих взагалі не було.

Кількість і якість їжі позначається на стані нашого кишечнику і, як наслідок, на самопочуття. Давно не секрет, що цивілізована людина їсть занадто багато, і кишечник часом не справляється з поставленим завданням. Надлишки їжі сприяють утворенню патогенної мікрофлори. Також недобру службу служать антибіотики, які убивають все живе. Якщо прийом таблеток і самолікування для вас - щось само собою зрозуміле, відстежуйте стан свого кишечника після прийому ліків, особливо антибіотиків. Якщо лікар, прописав Вам препарати, які порушують мікрофлору кишечника, і не призначив подальше лікування для її відновлення, задумайтесь над цим. Організм багато прощає, але до пори до часу. Якщо в животі частенько "бурчить", після прийому їжі ви погано себе почуваєте і тягне поспати, нестійкий стілець і метеоризм стали звичайною справою, потрібно терміново переглядати свій раціон. Все поправимо, і зовсім необов'язково ковтати таблетки, повідомляє TV.ukr.net.

Основу вашого раціону повинні складати такі страви та продукти:
- нежирні кисломолочні (кефір, простокваша, свіжий сир);
- супчик на воді, а не на бульйоні;
- відварна риба, парові котлети в рубленому вигляді з додаванням у фарш рису замість хліба.

Пити можна міцний чай, каву, какао, відвар чорної смородини і чорниці, кисіль. Обмежити себе доведеться в червоному м'ясі і солі. В якості хліба - білі сухарики, на гарнір - переважно каші. Харчування повинно бути дробовим - 5-6 разів на день.

Обговорити на форумі