друкувати


Фестиваль повітряних кульок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-08 12:44:16
У люксембурзькому місті Ехтернах відбувся традиційний фестиваль повітряних кульок. Шості змагання на кубок Люксембургу тривали п'ять днів. На них з'їхалися спеціалісти з керування повітряними кульками з усього світу.

Один з організаторів змагань пояснює, що Люксембург подобається пілотам і вони охоче приїздять до цієї країни. Умови тут є складними. Це і багатьох приваблює. Саме тому пілоти приїздять сюди дуже охоче. Вони мають справді багато сил докласти, щоб отримати добрі результати. І ті, кому це вдається, виходять переможцями, - розповідає чоловік.

Відповідно найкраще вдалося подолати перешкоди тим, хто добре знає місцевість, тобто люксембурзьким пілотам. Тож і переміг цього року люксембуржець Ніко Бетцен. Водночас у рамках фестивалю повітряних кульок проходили не лише змагання, а й багато інших заходів. У нас не тільки змагання, а ще багато різних розважальних заходів, концерти, тощо. Тут справді кожна людина знайде щось для себе. Будь-хто може приїхати, якщо хоче відпочити, - розповідає один з організаторів змагання.

На лише один так званий Родинний день до Ехтернаха та озера, що розташоване неподалік, приїхали 20 тисяч відвідувачів. Це рекордна кількість відвідувачів фестивалю. Удень можна було спостерігати, як повітряні кульки пропливають над поверхнею водойми. А коли зайшло сонце, тут же розпочався святковий феєрверк та шоу світла, повідомляє DW.

Обговорити на форумі