друкувати


Народжуваність у нас менша за смертність, зате розлучень поменшало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-07 05:43:21
Криза по різному впливає на людей. Не варто було й сподіватися, що вона зумовить бодай якесь збільшення народжуваності.

Не зважаючи на те, що матерям тепер виплачують суттєві грошові допомоги при народженні дітей, очікуваний сплеск пригальмувала криза. По перше, належні матерям кошти виплачують аж за кілька місяців, не одразу, - і багатьох лякає, що виплати узагалі припинять. А по друге, тих коштів надовго все одно не вистачить, а дитину треба буде годувати, вдягати, вчити. Можливо, тому й зупиняються молоді пари максимум на одному малюкові.

А статистика тим часом знає більше, ніж ми. Отож головним управлінням статистики у місті Коломия, повідомляє начальник управління Марія Оленюк, уже з’ясовано, що станом на 1 липня цього року на Коломийщині проживали 101 585 осіб. Із них у міських поселеннях – 12 661 особа, у сільській місцевості – 88 924 осіб. За півроку народилось 616 дітей, а померли 754 особи. Серед померлих, на жаль, семеро дітей до року. За цей період кількість мешканців Коломийщини зменшилась на 228 осіб. Це відбулось за рахунок як природного – на 138 осіб, так і міграційного скорочення – на 90 осіб.

Зате тішить шлюбна статистика. Видно, що в кризовий час люди не ризикують рвати стосунки і рушати у самостійне плавання. За перше півріччя цього року одружилися 222 пари, а розлучились 137. Звісно, більша половина подружніх пар таки розірвала свої стосунки, але загалом існує тенденція до більшої терпимості, ніж раніше. Недарма люди вигадали навіть анекдот: вийду заміж на час кризи – варю смачно, говорю тихо, голова не болить…

Автор: Магда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі