друкувати


Українська політика у викладі канадійця

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-07 03:46:51
Вчора в Івано-Франківську побував працівник кафедри українських студій Торонтського університету Канади, політолог Тарас Кузьо.

Він розповів про специфіку майбутніх виборів та ймовірне розгортання подій в Україні після них. Зараз в Україні використовуються найбільше російські та американські політтехнології. Причому першими користується, на думку пана Кузя, Арсеній Яценюк, який, до речі, категорично заперечує будь-які проросійські моменти у своїй політиці. Прем’єрка натомість вдається до американських технологій, але також нічого не коментує у цьому плані.

Щодо закордонної політики, то такої, вважає закордонний політолог, в державі взагалі немає або нею займаються такі непрофесіонали, що складається враження її відсутності. Отож одним із першочергових завдань майбутнього президента України є вироблення співпраці зі світом. Поки що в нас панують конституційний та юридичний безлад. Проте зараз найбільшим прихильником України на міжнародній арені наразі є США,і треба цим вміло скористатися.

Також не слід забувати й про НАТО, адже зараз в Україні вкрай несприятлива ситуація і багато його противників. На початку 1990-их, вважає пан Кузьо, прихильників вступу України до Євроатлантичного блоку було в кілька раз більше. Тепер ці шанси можуть знову на багато років стати втраченими, бо уряди постійно міняються. А це не сприяє стабільності, яка є однією з головних умов країн блоку.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі